Tema: Gammalt

Vill vinna: http://www.tvspelsweb.se/vattentat-ask-for-minneskort-mc1-p-2832.html

Motivering: Älskar bilden, och känslan.
Bilden är tagen i en liten gränd i Kuala Lumpurs slutområden.

Mitt bidrag:


Tema: Svart

Vill vinna: http://www.tvspelsweb.se/objektivpase-120x85-jp21-p-2473.html

Bidrag:


Better is yet to come~

Hejsan alla! Som ni vet är jag ju sjuk, och har inte bloggat så mycket. Men nu ska det bli ändring på det. Känner mig bättre idag och ska till skolan imorgon och repetera vårat tv-program. På kvällen ska jag och en kompis iväg på en sak, ni får veta mer imorgon. Hihi, det ska bli jättekul! Håller även på med ett litet "projekt" som jag har jobbat med nu under min tid hemma. Ni kommer att få veta alt om det när allt är klart. Kan vara början på min karriär, så är riktigt spänd. Är säker på att allt kommer att gå jättebra.
Nu ska jag äta lite middag, sen plugga lite tror jag. Pusspuss!



Älskar när bilder blir såhär. Skulle fota lite ute på kvällen och satte in på total oskärpa.


Sjuk~

Då jag är sjuk, riktigt sjuk, och har varit de den senaste veckan har det blivit väldigt dåligt med bloggandet. Har ingen energi att sitta vid datorn, ännu mindre att komma på något att skriva om.
Men jag lovar att när jag mår bättre och frisknat på mig lite så kommer jag att blogga normalt igen.


Full moon #3






Delikat~





Riktigt mumsig middag från i måndags. En av mina favoriter, även om jag inte riktigt klarar av lax.
Vanlig och spenatpasta kokt i gröpnsaksbuljon, stekt lax med citronpeppar och parmesan ost på det.
Även om jag blir riktigt illamående av lax, vet inte varför, så älskar jag den här rätten. Älskar ju pasta, det bästa som finns! Och det känns riktigt somrigt, och allt passar ihop. Jättelätt att göra också. Yummy! 


Full moon #2





Då det blåser väldigt mycket ute just nu, så vågar jag inte öppna upp fönsterna på balkongen, så tyävrr ser man reflektionerna i glaset. Men jag tycker att det ger lite effekt i det, känns lite som det där taket med levande ljus i Harry Potter, haha :)
Det såg jättefint ut, under de få sekunderna som det varade. Det var helt full måne och jättemolnigt. Hela himlen var helt svart av moln, men någon sekund lite då och då blev det helt molnfritt precis bara runt månen, det var asfint. Tyvärr var det lite svårt att fota det, då de bara varade i några sekunder. Och det tar längre tid än vad man tror att springa upp öppna balkongdörren (kunde ju inte ha den öppen pga blåsten) och ta med kameran och fota. Men gjorde mitt bästa. Fick inte de bilderna jag ville, men gillar dom ändå. Gillar ljuset på dom :)


Full moon #1



Harry Potter Cupcakes



Mina första Harry Potter cupcakes, och första gången jag arbetade med sockerpasta. Är inte så förtjust i smaken, eller lukten, men de andra gillade det :) Riktigt stolt över dom :D



Ann...




Ja, vi hade ju Harry Potter maraton, och ritade oss och hämtade pinnar. Så kan det gå. Nästa gång kom vi överrens om att klä ut oss på riktigt, kommer bli jätteroligt. Hihi.


Rain~




Riktigt mysiga bilder från igår kväll, det regnade och åskade medans vi satt inne och drack te och myste md Beverly Hills. Fino åkte imorse, så det är bara jag och Ann kvar och det har nyss slutat regna för stunden. Just nu sitter jag och tittar på nån B-show på tv och fördriver tid, har ju oändliga luncher. Har haft en liten bloggpaus i helgen då vi har haft ett riktigt mysigt Harry Potter maraton, bilder kommer lite senare.


Dream away~


Bild från Thailand i somras~

Sitter och tittar på nyhetsmorgon och äter kakor, brände mina bröd i ugnen och orkar inte lägga in nya. Mamma och pappa ska strax åka till Arlanda. Allt känns allmänt förvirrat.
Jättekul. Nu åker dom. Jag hatar folk som spontanköpter biljetter till Marocko, bara för att det fanns. Och som lämnar sina barn hemma, när barnen så gärna vill åka till Marocko. Irriterad.
Ska åka in till stan om nån timme och storhandla på asianmarket. Sedan Ica Maxi, sedan ska jag och några kompisar ha Harry Potter maraton. Jag har bakat harry potter muffins och för första gången jobbat med sockermassa. Blev ganska nöjd för att vara första gången. Visar bilder senare :)


Smokey~

Sitter här med opium-rökelser, min favorit. På bara någon minut blir jag helt avslappnad i hela kroppen. Snacka om hokuspokus. Men jag älskar dom, känns som att komma hem när det luktar så (:
Tog lite bilder, försökte få lite bra bilder på röken men det blev inte som jag ville. Men övning ger färdighet.



It's so fluffy I'm gonna die~



Sitter och kvällsfikar med lite cupcakes som jag bakade idag. Ska ta med några hem på fika hos min moster imorgon, och ha några till i helgen. Appropå min moster, hon ska föda när som helst. Är så lycklig. Tänk er att ha en pytteliten bebis. Klämpanik på riktigt alltså. Ska bli jättemysigt! :)
Ska gå och sova snart, då jag aldrig blir frisk. Det är typ de värsta med höst/vinter, att jag alltid blir förkyld och att det inte går över. Men det kan jag överleva för att få ha myspysväder :) Och så bor jag ju i Sverige, då får man leva med att vara förkyld i några månader.


Dagens inköp~

Under min flera timmar långa lunch idag gick jag och Ann runt i forum. Kände för att testa en basker, bara för att, så insåg jag att gud vad snyggt det var! Riktigt höstigt med en röd också. Så här får ni bilder :)


Me today~


The ocean~



Good morning world!

Börjar dagen med en mysig frukost bestående av äggmackor, te och en kaka, såklart på min älskade balkong. Har redan varit vaken i en timme och skrivit inköpningslista. Ska åka om en och en halv timme. Älskar onsdagar! Synd bara att jag slutar halv fem.. Äh, jag överlever! Fick värsta mysfaktorn nu på morgonen, då de ösregnar ute. Och som ni vet älskar jag regniga och ruggiga mornar (gärna hela dagar). Och ännu mer älskar jag att sitta på balkongen dessa dagarna, och bara titta på regnet. Mys!
Ni får lite bilder på kakorna jag bakade i fredags. För att vara ett första försök blev jag väldigt nöjd.



Contrast~



Älskar att fota kontraster. Och det behöver inte nödvändigtvis vara kontraster med färger. En sak som fick mig helt fast vid Thailand när jag var liten, var den stora kontrasten i landet. Att fattigdom och rikedom blandas. Om du någonsin åker till Bangkok, åk upp riktigt högt upp i ett hus, eller bara några våningar räcker, och kolla ut. Du kommer att se höghus, villaområden och små skjul, alla brevid varandra. Det gör mig så fashinerad, jag älskar det! Det ä lite förklaringen till bilden ovan, kontrasten mellan natur och storstad, mitt i Stockholm. Och med extra betoning på naturen i staden, är det såklart sol på natursidan och skugga på stadssidan.



Men sedan, vem kan stå emot ett sånt här ögonblick? En morgon på väg till skolan är det dimma på ena sidan av vägen, och jag tror att någon har photoshopat med mina ögon. Allt var svartvitt på ena sidan. Och såklart var natursidan i färg. Älskar att det blir som en klar linje, precis vid trotoarkanten, där färg möter svartvitt.



Och undertexten med de här två bilderna är väl att jag älskar natur, och bara var på rätt plats vid rätt ögonblick för att få till det med betoningen på naturen :)


Home-set

Som ni kanske har märkt älskar jag att fota solnedgångar från min balkong. Jag vet inte varför men allt blir bara perfekt, jag älskar bilderna. Och så är det väldigt bekvämt. Även om bilderna ser i stort sätt likadana ut varje gång, så kan jag inte sluta tycka att dom är fantastiska.






Favorit i repris~

Tills i söndags hade jag en liten beställning på mina chokladcupcakes.
Dessutom har jag nu köpt ett muffinsställ.
Så här får ni lite bilder (:




Hi-Stor-I-A.

Jätteskön dag idag också, älskar verkligen mitt schema. Enda negativa med idag var att min mentor var borta, så att vi fick hoppa in i en annan mentorsgrupp. Hatar det. För jag skulle egentligen inte ha mentorstid idag. Blev så irriterad. Men slutade ändå 12.10, gick till subway, åkte hem, somnade. Det var såå skönt. Känner mig helt utvilad nu, synd att inte den känslan kom imorse. Och nu gör jag historialäxan.




Mini semester

Tog en liten semester från bloggen under helgen, kände att jag bara behövde släppa allt och vila 100%. Men jag har bakat jättemycket, visar bilder på det lite senare. Sitter just nu hemma och ska äta lunch, som vanligt på måndagar. Jättesköna! Har naturkunskap senare i eftermiddag, det går att överleva :)




Människan är alltings mått

Med rubriken skriven tänker jag nu berätta lite kort om en väldigt intressant lektion jag hade idag.
Lektion 3, Filosofi A. Det var den intressantaste lektionen jag någonsin har varit på, inte för att något speciellt roligt hände, men jag kom till insikt med så mycket. Läraren berättade i början av kursen att först skulle man bli jätteolycklig för att man aldrig kan vara säker på något. Men när man börjar förstå grejen md filosofi och tankesättet skulle allt bara bli ljusare. Den gränsen kom för mig idag.

Ska berätta vad som ledde till min insikt.

Det finns 3 olika sätt att tänka.
1.
skeptisk
2. Människan är alltings mått
3. Platons teori grottliknelsen
4. Naiv

När jag och en annan i gruppen började diskutera det här, väldigt grundligt, kom vi fram till det här (efter ca 1 timme)

Det finns fyra stadier i kunskap och i livet.

Stadie 1: Lycklig och ovetande.
När man är bebis, då är man så ovetande att man är lycklig. (t.ex. Om jag (bebis) vinner på lotto, då blir jag glad för att jag vann)

Stadie 2: Olycklig och ovetande.
Jag börjar inse att världen är stor och jag inte vet så mycket om den.

Stadie 3: Olycklig och vetande.
(ungefär där jag är just nu i livet-och de flesta andra i min ålder)
Jag får alla intryck ifrån världen, jag lär mig allt jag ska kunna i livet och all info kommer på en gång. Men det är ju bara fakta, det är bara ord på papper, eller ljud. Jag vet så mycket att jag blir olycklig (för jag vet saker som jag önskar att jag inte visste)

Stadie 4: Lycklig och vetande.
(det sista stadiet i livet, nirvana om man skulle kunna kalla det för det)
Man har tagit till sig all fakta som man lärde sig i stadie 3, men nu förstår man det också. Inte bara "jorden är stor" okej jag accepterar att jorden är stor. Utan nu, nu förstår man att jorden faktiskt är oändligt stor, större än vad jag kan uppleva den som. Man förstår det man vet.

I slutet av lektionen när vi förklarade vårt sätt att tänka på för läraren sa han "Skillnaden på kunskap och kunskap. Det är det som tog de grekiska filosoferna 5000 år att komma fram till, och ni kom fram till det på 50 min"

Det kändes jävligt bra, kan jag tala om för er. Och även om ni inte förstår tankesättet, då detta bara var en kort del av hela, så är det jävligt skönt för mig och faktiskt kom fram till något idag, inte bara var förvirrad.

Och så slänger jag in en bild på crazycupcakeday~


ANN E FINALIST!

Söta Ann kom med som en av finalisterna i veckans fototävling hos Tvspelsweb, men den jättefina bilden till tema självporträtt. Ni får jättegärna gå in och röst på hennes bild! det gör ni genom att gå in på facebook och gila sidan Tvspelsweb, och kommentera sedan bild nummer två med "jag röstar på den här" eller dylikt.


(klicka på bilden för att komma direkt till den)


This thing called sunset, I love it!








RSS 2.0